Ahad, 12 Jun 2011

Review Filem KL Gangster

AssalamualaikumTakmo cakap banyak.
Nak cakap yang citer ni bes je.
Bes memang bes tahap dewa.
Tapi kalau bawak anak2 kecik macam anak2 ai tu pegi menonton memang tak sesuwai.
Sebab banyak sangat adegan ganas.
sampai budak 2 ni cakap.....bila nak abis cite ni mama??
Maknanya dorang bosan le tu.
Budak2 kan tak suka gite gasak-gasak ni.
Nasib ade Zizan buat lawak yang memang lawaklah wa cakap lu.
Tapi sian....dia kene pancung..bukan pancung kepala tapi pancung kt perut.
Tapi aku pelik..(biasela aku kalo tgk movie masti ade pertikaian padahal diri sendiri tu yg bebal)
Nape semua gangster ni cakap ade slang cine cakap melayu?
Gangster memang style cakap dia camtu eh?
Pelik aku...

zizan memang lawak!! gambar dr google@ limauais.com
Muah Muah sangat dia ni...Biase dia..eh!
Dia ni plak mamang pelawak Baek Punye!
Dia ni??aku kureng minat ah..
Shoffi Jikan ni pn bes...Dia ade SPM tau..Gambo dia ni mase nk buat paspot aku rase!

Ni ha sinopsis dia...aku kopi pes je..heeee

Mengisahkan dua beradik yang telah terjebak di dalam dunia gangster, seorang bernama Malek dan seorang lagi Jai. Si abang iaitu Malek telah dipenjarakan selama 5 tahun akibat dikhianati oleh kumpulannya sendiri yang didalangi oleh Shark anak tiri kepada King, iaitu ketua kongsi gelap yang paling berpengaruh di KL. Bagi Malek setelah dibebaskan beliau ingin mengubah persepsi kehidupan serta menjauhkan diri dari kehidupan hitam sebagai ahli kongsi gelap.
Menjalani rutin kehidupan biasa sambil menjaga ibunya yang dah tua tapi sebagai bekas banduan yang dipandang serong oleh masyarakat adalah agak sukar dia menjalani kehidupan seperti biasa. Beliau sering diganggu oleh gangster-gangster lain yang masih berdendam dengan beliau sehingga King tampil menghulurkan bantuan untuk Malek memulakan kehidupan baru. King mengarahkan orangorangnya supaya tidak menganggu kawasan Malek dan ini amat tidak disenangi oleh anak tirinya Shark yang ingin menjadi "Raja" di KL ini. Berlainan pula dengan kehidupan adiknya yang masih hanyut dibuai kemewahan hidup di dalam dunia gangster.
Bagi Jai kemewahan hidup adalah segalanya dan ini hanya boleh dicapai dengan dunia hitam yang diceburinya sekarang. Dia sanggup melakukan apa saja demi wang dan kuasa. Jai antaraorang kuat Shark dalam apa saja misi yang Shark lakukan. Jai lah orangnya yang akan tampil ke depan untuk merealisasikan apa jua yang diarahkan Shark. Sayap Shark semakin berkembang. Tapi dengan kemunculan Malek, Shark terasa semakin tergugat. Beliau terasa tercabar. Berbagai cara dilakukan untuk menjatuhkan Malek tetapi sentiasa dipatahkan oleh ayah tirinya King yang sering membela Malek yang dianggap sebagai sahabat.
King kurang senang dengan karenah Shark yang sentiasa mencetuskan perbalahan yang membabitkan kumpulan-kumpulan gelap yang lain. Ini membuatkan hubungan anak beranak ini semakin dingin. Kerana tamakan kuasa Shark mula berdendam dengan ayahnya beserta Malek. bagi Shark, Maleklah punca segalanya. Dengan itu, Shark mengarahkan Jai untuk menghapuskan abangnya. Disinilah bermula konflik diantara saudara dan kesetiaan keluarga dan kumpulan... Nyawa atau harga diri. Dimanakah penghujung pertempuran mereka...segala-galanya akan terjawab dalam "KL GANGSTER".

*kate takmo cakap banyak tapi dh panjang berjela aku tgk ni..haih la ko ni!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan